H DOGS H Search

Is uw hond vermist? Hopelijk kunnen wij u helpen!

Bram, de 4 jarige Rottweiler x Münsterlander is gestart in zoekwerk en heeft hiervan de basis en vervolgcursus afgerond samen met Petra.

Inmiddels zijn Bram en geleider Ilse al enige tijd gestart met dogtrailing, met goede resultaten! Er wordt altijd overleg gepleegd met de trainer, zo weet u altijd dat als dit team op inzet komt, ze deze ook daadwerkelijk aankunnen. Houdt u er wel rekening mee dat een speurhond in de meeste gevallen een omgeving verwijst. Uiteraard hopen we altijd de hond te vinden, maar we willen hem niet verjagen!

Wat moet/kunt u doen bij een vermissing:

  • Verpak zo snel mogelijk een geurbron. Pak deze niet meer met uw handen aan, maar draag latex handschoenen en verpak de bron lucht dicht. Indien u geen handschoenen voorhanden heeft, draai dan de zak óm de geurbron heen. Het liefst verpakt u meerdere geurbronnen. Indien u maar over 1 bron beschikt, kan het voorkomen dat deze gesplit moet worden. Metaal of plastic kan niet gebruikt worden.
  • Het is van belang dat er iemand op de plek van vermissing blijft en leg daar iets van uw geur of dat van de hond neer.
  • Zorg dat iemand thuis is en de voordeur open kan staan en ga binnen zoveel mogelijk uit het zicht zitten.
  • Hang een gedragen kledingstuk buiten op bij huis.

 

Er zijn diverse zoek initiatieven die u kosteloos bij kunnen staan. Schakel zo snel mogelijk hulp in. Zij hebben de ervaring en zullen u van tips voorzien en u zo veel mogelijk op locatie helpen.

Bij een vermissing kunt ons bereiken op 06-51973079 of 06-11774686 (Wij vragen alleen een vergoeding van € 0,25 per gereden kilometer naar en van de locatie van het zoeken).