Over Ons

Over Ilse:

Een mooie uitspraak van Ilse: “de liefde voor de dieren verbind ons als gezin”. Deze dierenliefde ligt dan ook aan de basis voor Happy Dogs & Horses. Na de oprichting van de kennel heeft Ilse verschillende opleidingen op dit gebied gevolgd zoals het Honden en Katten Besluit in Barneveld vervolgd door Kynologische Kennis niveau 1 & 2. Alle opleidingen zijn succesvol afgerond.

Als je Ilse vraag naar haar behaalde successen is het opvangen en herplaatsen van maar liefst dertien honden één van de eerste dingen die zij opnoemt. “In 2017 ben ik benaderd door een vrouw die zich geen raad wist met haar dertien honden, deze hebben we allemaal opgevangen en kunnen plaatsen op een nieuw adres”. Na dit succes is Ilse benaderd door een stichting met de vraag of zij kon helpen met honden met gedragsproblemen en medische problemen. Binnen één maand konden acht honden van de stichting succesvol geplaatst worden bij een nieuw gezin.

Ook de voorliefde voor paarden zit er bij Ilse al vanaf jongs af aan in, en Ilse is dan ook al lange tijd fanatiek ruiter. Na het afronden van haar MBO opleiding Paardenhouderij is zij begonnen aan een nationale en internationale carrière als springruiter en in 1998 is zij benaderd door een investeerder om verschillende paarden te rijden en op wedstrijden uit te brengen. Vanaf 2003 is Ilse begonnen met een eigen stal waarin zij jonge paarden voor derden opleidde tot het hoogste niveau. Daarnaast kocht zij zelf jonge paarden aan waarna zij de basis trainde en vervolgens de paarden verkocht naar Zweden, Finland, Amerika en Italië.

 

“Als klant van Happy Horses & Dogs kun je terecht voor alles wat met honden en paarden te maken heeft”

De basis van Ilse is gebaseerd op liefde en welzijn voor de dieren en dit straalt het huidige bedrijf uit.

Een klant die zijn hond komt brengen voor vakantie of achterlaat voor herplaatsing moet dit met alle vertrouwen kunnen doen. Zeker het laatste is vaak een heel emotioneel traject wat goede begeleiding vraagt. Wat Ilse sterk maakt is de ervaring en de kennis die zij inmiddels hebben opgedaan doormiddel van hun opleidingen en in de praktijk.