Rescue Honden

Rescue honden zijn honden die vaak onder erbarmelijke omstandigheden leven. Dit kunnen ook particuliere eigenaren zijn die hun hond (al dan niet met opzet) hebben verwaarloosd. Deze honden zijn meestal niet gesocialiseerd. Zij hebben vaak alleen maar buiten geleefd, soms aan een ketting, en hebben vaak amper iets meegekregen van een leven buiten deze tuin of terrein,

 

Wij vinden dat deze honden een kans op een beter leven verdienen. Een leven waarin ze gewoon hond mogen zijn en mogen genieten van de kleine dingen waar een hond blij van wordt.

 

Echter wanneer deze honden uit hun slechte omstandigheden gehaald worden kunnen zij niet zo maar in een gewone gezinssituatie geplaatst worden. De prikkels van alle geluiden in en om het huis in het dagelijks leven de dagelijkse dingen is vaak voor deze honden al beangstigend idee.

Wij hebben inmiddels, misschien wel helaas, veel ervaring met het opvangen en begeleiden van deze Rescue honden. Dit kost vaak veel tijd en geduld. En zelfs als zij er aan toe zijn om in een gezin geplaatst te gaan worden nemen zij altijd¬† een “rugzakje van het verleden” mee. Hun nieuwe baas zal daar altijd rekening mee moeten houden en er veel tijd en geduld in moeten investeren.

 

Wij zoeken altijd naar baasjes met ervaring, tijd, ruimte en liefde om een rescue hond zijn gouden mand te geven. Heeft u interesse om een rescue hond op te vangen nemen gerust eens contact met ons op. Wees niet boos als u geen geschikte kandidaat blijkt, de eisen voor baasje van een rescue hond zijn enorm hoog. We hebben ook regelmatig leuke herplaatsers die op zoek zijn naar een nieuw thuis!